Sportrening 21.04.2013

Til Celina la jeg ut bruksspor i full lengde, en god del av sporet ble langs og krysset hjortestier og sporet hadde lagt i 24 timer da vi startet på det.
Celina var konsentrert hele tiden, viste godt tapsarbeid i vinkler og tilbakeganger sporet sikkert og målbevist gjennom alle moment fram til sporslutt.
Conny har ikke vist noe overbevisene sporform i det siste så til henne la jeg slepespor (slepte hjorteklaven etter meg) og markerte sporet med dråper av hjorteblod. Hun startret ivrig, men ikke noe særlig konsentrert. Et stykke ut i sporet kom konsentrasjonen og hun viste igjen gamle takter i sporet og gikk feilfritt til sporslutt 🙂

En fornøyd Conny

Årets første schweiss spor

10.03.2013. Celina og Conny har gått bruksspor (schweiss spor), hvert spor på ca. 1000 m. Celina gikk sikkert og problemfritt hele sporet. Conny ikke fullt så godt, og slo over på ferskspor noen ganger, hun kom seg likevel greit til sporslutt.

Celina på sporslutt

Trening til alle årstider

12.01.2013. Celina har gått et 730 m langt treningsspor som var 20 timer gammelt, rimfrost og -7 grader. Hun gikk sporet nærmest perfekt på litt under 30 minutter.

Celina sporet sikkert i rimfrossent terreng

Trening 18.11.2012

Også i jaktsesongen må det trenes viss det blir lenge mellom ettersøksjobbene. La ut et treningsspor i dag der jeg brukte et ferskt hjorteskinn med hode som sporslutt. Gir god motivasjon og gjør treninga mer realistisk.

Celina og Conny ved sporslutt

Sportrening med Eikefjord ettersøksring 10.06 2012

Sporterening for medlemmene i Eikefjord ettersøksring i dag. Nydelig vær, og full innsats fra hundeførere og hunder.
Veldig godt fornøyd med Celina!!
Conny var ikke så mye interessert, men sånn er det ikke alle dager er like.

Celina

Gir ikke fra meg denne godbiten uten videre.

Conny

Conny med hjortefot etter endt trening

Sportrening 25.03.2012

Har gått treningspor med begge hundene i dag, på hvert sitt 500 m. langt spor som hadde lagt i 18 timer.
I dag viste hundene en helt annen motivasjon og sporet målbevisst, og lot seg ikke distrahere av kryssene ferskspor engang. Begge gikk ut sporet på under 15 minutter og gikk rett på sporslutt. Celina er den som sporer mest nøyaktig, mens Conny gjør stadige utslag til begge sider.
En bra treningsøkt....

I mangel av noe bedre

Er det greit å ha et tørka hjorteskinn å snose på og buste

2012

Helga 17/18. mars hadde vi sportrening i regi av ettersøksringen. Ikke alverdens beste vær da vi skulle gå sporene på søndag 18., men greie forhold. Ingen av hundene viste noen stor motivasjon og innsatsen i sporet ble deretter. Må ta med sånne dager og, hunder er ikke maskiner....3. mars la jeg ut de første treningspora for i år. La ut to spor og brukte sporsko med hjorteklauv og ca. 2dl. blod på hvert spor.
Sporene ble lagt i vekslene skogsterreng med mye hjortetråkk, det ene sporet var ca. 900m og det andre 400m.
Dagen etter var det fine forhold til å gå spor, hadde regnet litt om natta og var skyet oppholdsvær.
Celina fikk det lengste sporet, og lot henne lete opp sporstart selv, noe hun klarte fint. Hun gikk sporet helt greit i passe tempo, hadde mye utredning av ferskspor som gikk parallelt og som krysset. Det virket som hun likevel hadde full kontroll og hun kom til sporslutt etter 30 minutt.

Conny fikk det korteste sporet, da hun vanligvis er lite begeistret for å gå utlagte kunstige spor. Hun og fikk finne sporstart selv, som hun gjorde uten problem, hun og sporet i fint tempo og god konsentrasjon, men viste samtidig at hun var passe interessert. Conny brukte 15 minutt til sporslutt og viste stor begeistring for skanken.

En bra start på sportreninga for sesongen...og to fornøyde hunder.🙂🙂